در درس گذشته از مجموعه آموزش های ویژوال بیسیک ۲۰۱۳ ، آموختیم که چگونه یک رابط کاربری ساده و ابتدایی را با تغییر مشخصات فرم پیش فرض بسازیم. در این درس ، ساخت رابط کاربری را با افزودن کنترل ها به فرم ادامه خواهیم داد. در میان کنترل ها ، المان هایی نظیر دکمه (button)، برچسب (label) ، جعبه متن (text box) ، لیست (list box) ، منوی کشویی (como box)، تصاویر (picture box) ، دکمه های رادیویی (radio) و … بیشترین کاربرد را دارند. کنترل ها می توانند هنگام اجرای برنامه برای کاربر قابل مشاهده یا پنهان باشند. برخی کنترل ها نظیر timer به هیچ وجه در اجرای برنامه قابل مشاهده نیستند و در پشت برنامه اجرا می شوند.
۳.۱ قرار دادن تولباکس (Toolbox) در موقعیت مناسب
هنگامی که یک پروژه جدید در ویژوال استودیو می سازید، به طور پسش فرض تولباکس پنهان است و برای دسترسی به ان باید هر بار روی آن کلیک کنید. با قرار دادن تولباکس در بخشی از صفحه به طور ثابت می توانید به راحتی و با سرعت بیشتری کار خود را ادامه دهید.
- برای ماشهده سریع تولباکس می توانید از کلیدهای ترکیبی Ctrl+w+x نیز استفاده کنید.
با کلیک بر روی نوار زردرنگ بالای تولباکس و نگه داشتن آن و سپس کشیدن به هر گوشه از صفحه و سپس رها کردن آن، می توانید تولباکس را در موقعیت دلخواه خود قرار دهید.
برای ثابت کردن و باز ماندن تولباکس می توانید بر روی گزینه ی dock (علامت پونز) کلیک کنید تا تولباکس همیشه باز بماند.
پیشنهاد می شود که تولباکس را dock کنید تا هنگامی که می خواهید کنترل ها را به فرم خود اضافه کنید راحت باشید.
شکل ۳.۱ : تولباکس روی فرم را پوشانده و ممکن است کار شما را کند کند. ( بر وری کلیک کنید)
شکل ۲.۳ : تولباکس به حالت dock درآمده است توصیه می شود از این حالت استفاده کنید. ( بر روی عکس کلیک کنید)
شکل ۳.۳ : تولباکس به پایین صفحه منتقل شده است. ( بر روی کیلیک کنید)
۳.۲ : افزودن کنترل به فرم و تغییر مشخصات آن
راحت ترین کار ممکن در ویژوال استودیو ، افزودن کنترل ها به فرم است. کافیست کنترل مورد نظر خود را (مثلا یک button) را از تولباکس انتخاب کنید و آن را به فرم بکشید و رها کنید. سپس می توانید اندازه آن و سایر مشخصات آن را تغییر دهید یا ان را جابجا کنید.
برای ادامه کار، خاصیت text فرم را به دلخواه تغییر دهید تا عنوان فرم تغییر کند. مثلا : نمایش دهنده عکس . سپس یک picture box از تولباکس به فرم اضافه کنید. و اندازه آن را بزرگ کنید. سپس رنگ پس زیمنه آن را به سفید تغییر دهید.
در ادامه دو دکمه (button) به فرم اضافه کنید و نام آن ها را به نمایش و خروج تغییر دهید. شکل نهایی به حالت زیر خواهد بود.
شکل ۳.۴ : فرم پس از افزودن جعبه تصویر و دکمه ها ( بر روی عکس کلیک کنید)
در این درس مقداری با طراحی رابط کاربری بیشتر آشنا شدیم. برنامه مورد نظر تا زمانی که برای دکمه ها کدهای مربوطه را ننویسیم کار خاصی انجام نمی دهد. به زودی و در درس های بعدی برنامه های کامل تری خواهیم نوشت.
منبع:http://webneshin.ir
نظرات شما عزیزان: