در درس گذشته ما اموختیم که چگونه با استفاده از افزودن کنترل ها به فرم ، یک رابط گرافیکی برای کاربر تهیه کنیم. با توجه به اینکه کنترل ها تا زمانی که برای آن ها کد ننویسیم کار خاصی انجام نمی دهند، در این بخش از آموزش قصد داریم کدنویسی برای کنترل ها را آموزش دهیم تا با یادگیری آن بتوانیم برنامه ای بسازیم که نسبت به عملکرد کاربر، واکنشگرا باشد. قبل از شروع کدنویسی ویژوال بیسیک ، بهتر است اشاره ای به مفهوم برنامه نویسی رویداد محور داشته باشیم.
۴.۱ مفوم برنامه نویسی رویداد محور
برنامهنویسی رویداد محور یک الگوی برنامهنویسی است که در آن، روند اجرای برنامه توسط رویدادها – برای مثال، خروجی یک سنسور یا دستورهای کاربر (کلیکهای موس، دکمههای کیبورد) و یا پیامهای دریافتی از سایر برنامهها یا رشتهها – تعیین میگردد.
برنامه نویسی رویداد محور را میتوان به عنوان یک تکنیک معماری نرمافزار تعریف کرد که در آن نرمافزار یک حلقه اصلی دارد که به روشنی به دو بخش زیر تقسیم میشود:
- نخست، انتخاب رویداد (یا شناسایی رویداد)
- و دوم، اداره کردن رویدادها
ویژوال بیسیک یک زبان برنامه نویسی رویداد محور است. چرا که ما نیاز داریم برای رویدادهایی که توسط کاربر رخ می دهند و از قبل نیز پیش بینی نشده اند با برنامه نویسی پاسخ دهیم. مثلا کلیک کاربر روی یک دکمه یک رویداد است و نمایش پیغام یک پاسخ برای این رویداد.
هر فرم و هر کنترلی که شما در برنامه قرار می دهید دارای مجموعه ای از رویدادهای از پیش تعریف شده است. مانند کلیک ، دابل کلیک ، نگه داشتن و رها کردن ، load شدن و … .
برای نمایش رویداد ، روی کنترل دابل کلیک کنید تا وارد بخش کدها شوید. رویداد پیشفرض در بالای پنجره در سمت راست قابل مشاهده است.
با کلیک بر روی رویداد پیشفرض می توانید سایر رویدادهای مربوط به این کنترل را ببینید. کدهایی که در سمت چپ تصویر نشان داده شده، مربوط به همین رویداد پیش فرض است.
شکل ۴.۱ رویداد مربوط به فرم پیشفرض برنامه (بر روی عکس کلیک کنید)
در تصویر زیر رویداد مربوط به دکمه را میبینید.
شکل ۴.۲ رویداد مربوط به دکمه ( بر روی عکس کلیک کنید)
۴.۲ نوشتن کد در ویژوال بیسیک
برای نوشتم کد در ویژوال بیسیک ۲۰۱۳ ، روی قسمت دلخواهی از فرم کلیک کنیدتا به پنجره ی کدها که در شکل ۴.۱ نشان داده شده است وارد شوید. کد نشان داده شده یک رویه استاندارد از برنامه نویسی برای یک رویداد را نشان می دهد.
در اینجا رویداد برای بارگذاری (load) فرم پیش فرض (Form1) ایجاد شده است و با Private Sub شروع و با End Sub تمام می شود. این کد در کلاس Form1 قرار دارد و شامل رویداد Load می شود. که این دو با استفاده از آندرلاین (_) به هم مربوط شده اند. (Form1_Load)
این کد جز بارگذاری فرم خالی کار دیگری انجام نمی دهد. برای این که به رویداد Load پاسخ داده باشیم کد زیر را درون رویداد می نویسیم :
MsgBox( “Welcome to Visual Basic 2013″)
|
PublicClassForm1
PrivateSubForm1_Load(ByValsender AsSystem.Object,ByValeAsSystem.EventArgs)HandlesMyBase.Load
MsgBox(“My First Visual Basic2013Program”)
EndSub
EndClass
|
حالا اگر برنامه را اجرا کنید، جعبه پیامی که متن ((My First Visual Basic 2013 Program)) را نشان می دهد به نمایش در می آید. با تابع MsgBox در درس اول آشنا شدیم.
شکل ۴.۳ جعبه پیام که هنگام اجرای برنامه پس از افزودن کد به رویداد Load نمایش داده می شود.
برای تنوع می توانید با استفاده از کد زیر ، یک عملیات جمع را هنگام اتفاق افتادن رویداد Load که همان اجرای برنامه است انجام دهید.
|
PrivateSubForm1_Load(sender AsObject,eAsEventArgs)HandlesMyBase.Load
MsgBox(“2″&“+”&“5”&“=”&2+5)
EndSub
|
کد بالا را داخل public class form1 قرار دهید.
منبع:webneshin.ir
نظرات شما عزیزان: