به گزارش خبرنگار ايسنا، با ورود اپراتورهاي موبايل به عرصه ارائه خدمات نسل سه يا همان 3G طي ماههاي گذشته در شهرهاي مختلف کاربران اينترنت موبايل از سرعتي بالاتر از قبل بهرهمند شدهاند اما به نظر ميرسد، افزايش سرعت اينترنت در کشور موضوعي نيست که به اين سادگي ميسر شود.
وزير ارتباطات در تازهترين صحبتهاي خود دربارهي کيفيت ارائهي خدمات اينترنتي و اختلالات شبکه اينترنت در ماههاي اخير تصريح کرد: در حال حاضر موضوع اينترنت بحث مهمي است که از نظر دولت جزو نيازهاي زندگي بسياري از کساني است که به مشاغل مختلف مشغولند.
واعظي با اشاره به اينکه دولت جديد در زمينهي اينترنت نيز کار بزرگي را آغاز کرده که باعث شده کاربران اينترنت در سطح کشور به بيش از دو برابر افزايش پيدا کنند، گفت: در دولت جديد کاربران اينترنت چه مخابرات و شرکتهاي PAP از 3.5 ميليون نفر به هفت ميليون نفر ارتقاء پيدا کرده است و اگر نسل سوم اينترنت نيز شروع به کار کند اين تعداد کاربر باز هم افزايش خواهد داشت.
وي خاطر نشان کرد: در شبکه اينترنت چه به لحاظ محتوا و چه سرعت، وضعيت فعلي نسبت به گذشته قابل قياس نيست. اما معتقد نيستيم به نقطه مطلوب دست پيدا کردهايم و ديگر با مشکلي در زمينهي اينترنتي مواجه نيستيم.
وزير ارتباطات با اشاره به اينکه در حال حاضر شرايط اينترنتي کشور به گونهاي نيست که همه بتوانند با آرامش از اينترنت استفاده کنند، افزود: در برخي شهرها و مناطق تهران اشکالاتي وجود دارد که در همين راستا شرکت ارتباطات زيرساخت، مخابرات و شرکتهاي PAP جلساتي را به صورت هفتگي تشکيل ميدهند که اين مشکلات را بررسي کنند.
البته با وجود اقدامات صورت گرفته از چندي پيش وزير ارتباطات تاکيد کرده بود که رسيدگي به وضعيت اينترنت و بهبود اين شرايط زماني بين 18 ماه تا دو سال ميطلبد. از سوي ديگر در برهههاي زماني مختلف از سوي برخي انتقاداتي نسبت به افزايش سرعت اينترنت مطرح کردند.
با اين وجود محمود واعظي در گفتوگويي با ايسنا درباره اينکه آيا در داخل کشور مقاومتي در حوزه افزايش سرعت اينترنت وجود دارد،اظهار کرد: ما براي افزايش پهناي باند داخلي هيچ محدوديتي نداريم و در اين زمينه با جديت کار ميکنيم. در حوزه افزايش پهناي باند بينالملل نيز به دنبال آن هستيم که همزمان با فعاليت بر روي فيلترينگ هوشمند که از مدتها پيش آغاز شده به اين مبحث رسيدگي کنيم.
وزير ارتباطات در ادامه عنوان کرد: ظرف يکماه آينده طرح فيلترينگ هوشمند آماده خواهد شد و پهناي باند بينالملل نيز همزمان با آن گسترش پيدا ميکند و ما مقدمات هر دو را آماده خواهيم کرد.
وي در پاسخ به اين سوال ايسنا که چه زماني را براي افزايش سرعت بخش خانگي پيشبيني ميکند نيز اظهار کرد: در حال حاضر امکاناتي که براي افزايش سرعت تهيه شده به مراکز دانشگاهي، تجاري و عمومي اختصاص داده خواهد شد، به عبارت ديگر در مرحلهي اول مراکز عمومي در اولويت هستند و طبيعي است که در مراحل بعدي بخش خانگي مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وزير ارتباطات که خود از منتقدان جدي سرعت و کيفيت اينترنت محسوب ميشود چندي پيش نيز افزايش سرعت اينترنت را نيازمند راهاندازي شبکه ملي اطلاعات دانسته و خاطرنشان کرده بود: پيش از افتتاح اين شبکه تغييري در سرعت مشترکان خانگي نخواهيم داشت.
وي تيرماه امسال در اظهارنظر ديگري درباره سرعت اينترنت اظهار کرد: باور کنيد سالهاست براي زيرساخت امور حوزه اينترنت سرمايهگذاري نشده است و ما در اين 10 ماه گذشته پروژههايي طراحي کردهايم که بايد حدود چهار هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري کنيم.
حال پس از تمام اين تفاسير وزير ارتباطات در ارتباط با زمان بهبود شرايط اينترنت کشور به شبکه ملي اطلاعات و تاثير آن در بهبود سرعت اشاره و تاکيد دارد: براساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته در حوزههايي مانند مراکز علمي و تحقيقاتي، مراکز دانشگاهي يا اقتصادي و مواردي از اين دست برنامهريزيهايي براي سرعت اينترنت در دستور کار قرار گرفته اما در بخش خانگي سرعت همچنان تا زمان راه اندازي شبکه ملي اطلاعات در حد فعلي باقي خواهد ماند.
نظرات شما عزیزان: